Polędwica dorsza pieczona w piecu

Polędwica dorsza pieczona w piecu

Polędwica dorsza pieczona w piecu

Polędwica z dorsza dla mnie najlepiej smakuje z pieca. Jest wtedy delikatna, pachnąca masłem, kardamonem. Smakuje z dodatkiem świeżo zmielonego pieprzu i soku z cytryny. Piekę ją obok cytryn, która dodatkowo wzbogaca aromat ryby podczas pieczenia. Taką rybę najczęściej podaję z puree ziemniaczanym z dodatkiem zielonego groszku (rzadko w wersji nadmorskiej - z frytkami lub pieczonymi ziołowymi ziemniakami, bardziej mi pasują do drobiu i wołowiny) oraz z wspaniałą surówką przygotowaną z kiszonej kapusty, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, mielone, frytki, dorsz, jabłka, brokuły, dorsz pieczony, puree ziemniaczane, brokuł, kapustą, kalafiorem, kapusta kiszona, wołowina, ziemniaki, surówka, kalafior, fasolka szparagowa, fasolka, obiad, puree, pieczone ziemniaki, owoce morza, surówka z kiszonej kapusty, warzywa na patelnie, surówka z kapusty, bez pieczenia, kalafior pieczony, mielone z warzywami, surówka ze świeżej kapusty

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.