Biały barszcz

Biały barszcz

Biały barszcz

Biały barszcz na żeberkach i mięsie obowiązkowo, bynajmniej u nas w domu. Na delikatnym wywarze z dodatkiem zakwasu i przypraw. Biały barszcz podaję z białą kiełbasą – najczęściej przesmażam pokrojoną w talarki na rumiano – oraz z jajkiem ugotowanym na twardo oraz koperkiem lub rzeżuchą. Jest wspaniały, delikatniejszy niż żurek, polecam! Dziś u nas goście, więc biały barszcz, syty, pyszny z kiełbasą na mięsie podany z jajkiem i świeżym koprem się kłania. Smacznego Składniki: 400 g żeberek 4 pałki z kurcza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, barszcz, kiełbasa, żeberka, biała kiełbasa, żurek, kurczak, kapustą, zupa, wielkanoc, pałki kurczaka, żurek z białą kiełbasą, kurczak z warzywami, zupa z selera

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.