Ten przepis przyda się na pewno! Bulion wykorzystujemy do zup, sosów, risotto i wielu innych dań. Wykonanie proste, a tak przygotowany wywar stanowi doskonałą bazę pod dalsze kulinarne szaleństwa. To do dzieła! SKŁADNIKI 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 1/2 małego pora 1 cebula pęczek natki pietruszki 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka pieprzu sól 1,5 l wody PRZYGOTOWANIE Warzywa obrać, opłukać (ja cebulę zostawiam w łupinie, wtedy bulion ma ładniejszy kolor, dodatkowo mo... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...