Wiosenna pasta jajczena

Wiosenna pasta jajczena

Wiosenna pasta jajczena

Wiosna w pełnym rozkwicie, co czuć nie tylko w pogodzie (majówka była piękna, a dziś, no cóż...), ale też po warzywach. W końcu zaczęły spadać ceny warzyw, ostatnio zaszalałam trochę z zakupem rzodkiewek i świeżego szczypiorku, więc teraz wykorzystuję gdzie tylko się da, choćby do pasty do kanapek 😆 Wiosenna pasta jajeczna - przepis Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne: 5 jajek, łyżka majonezu, łyżka jogurtu greckiego, 7-8 rzodkiewek, 3 łyżki ulubionych kiełków, łyżka posiekanego szczypiorku, sól i piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.