Przepis na : śniadanie
Twarożek wiejski to dość popularny dodatek do kanapek u mnie w domu. Równie popularny jest na listach zakupów u członków mojej rodziny, czasem więc zdarza się, że zgromadzą się nawet 3 opakowania w lodówce. W takich sytuacjach staram się kombinować, jak je wykorzystać, ponieważ jak na dodatek do kanapek kilka opakowań to jednak trochę za dużo... Tym razem twarożek stał się więc składnikiem placuszków, które przygotowałam na śniadanie i podałam z cząstkami pomarańczy. Placki z twarożkiem z pomarańczą - przep... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...