Tarty możemy przygotowywać zarówno na ciepło, jak i na zimno, ja jednak jestem zdecydowaną fanką tych na ciepło. Są idealne na kolację, zwłaszcza w chłodniejsze wieczory, a tych będzie teraz coraz więcej. Korzystając z sezonu przygotowałam tartę warzywną wykorzystując m.in. cukinię i bakłażan, dzięki czemu tarta była nie tylko pyszna, ale też bardzo kolorowa. Pełnoziarnista tarta z warzywami - przepis Do przygotowania ciasta będą Ci potrzebne: 300g mąki pszennej razowej, 125g masła, jajko, 3 łyżki zimnej wody, ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...