Pączki pieczone z dżemem

Pączki pieczone z dżemem

Pączki pieczone z dżemem

Przepis na : deser

Tłusty Czwartek zobowiązuje i pączka trzeba zjeść. W końcu mówi się, że kto nie zje ani jednego pączka, temu nie będzie się wiodło przez następny rok. W pączkach możemy przebierać, nawet najbardziej wybredny łasuch znajdzie coś dla siebie - z lukrem, cukrem pudrem lub czekoladą. Z dżemem, konfiturą, czekoladą, budyniem, kremami o najróżniejszych smakach... Do wyboru, do koloru. Ja jednak zachęcam, aby pokusić się o przygotowanie pączków w domu. Np. pączki budyniowe bez nadzienia. Albo pączki na parze z czekola... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.