Przepis na : obiad
Do wegetariańskich wersji popularnych dań często podchodzimy ostrożnie i z pewną dozą sceptycyzmu. A czasem wystarczy drobna zmiana, dzięki której danie będzie odpowiadało zarówno mięsożercom, jak i wegetarianom. Np. zamiana mielonego mięsa na bogatą w białko soczewicę pozwoli nam przygotować pyszną lasagne sin carne, czyli wersję bezmięsną. Lasagne sin carne - przepis Do przygotowania sosu pomidorowego będą Ci potrzebne: 2 łyżki oliwy z oliwek, 200g marchewki, 150g selera naciowego, 100g cebuli, 4 ząbki czos... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...