Przepis na : deser
Dziś nadal trochę w temacie Halloween (w końcu to już w tym tygodniu...) i mojego ukochanego sezonu dyniowego pokażę Wam pomysł na kolejny deser z dynią w roli głównej. Krem dyniowy - przepis na 4 porcje Do przygotowania kremu będą Ci potrzebne: 500g dyni hokkaido, 250ml śmietany kremówki, łyżeczka cynamonu, 3 łyżki erytrolu, kilka ciasteczek wielozbożowych. 1. Dynię przekrój, usuń pestki, pokrój na ćwiartki i piecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (ok. 30 minut, sprawdź patyczkiem, czy d... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...