Jajka faszerowane kojarzą nam się zazwyczaj ze świętami, głównie Wielkanocą, ale ja lubię przyrządzać je także na co dzień czy na poczęstunek, np. na domówkę. Jajka faszerować możemy niemal wszystkim co mamy w lodówce czy kuchni. Ja tym razem wygrzebałam puszkę szprotek i to one stanowiły bazę mojego farszu. Jajka faszerowane szprotkami - przepis na 5 porcji Do przygotowania jajek faszerowanych będą Ci potrzebne: 5 jajek, puszka szprotek, łyżeczka musztardy, łyżka majonezu, szalotka, 1/2 łyżeczki soku z cytryny... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...