Jagodzianki proteinowe

Jagodzianki proteinowe

Jagodzianki proteinowe

Przepis na : deser

Jagodzianki to smak dzieciństwa. Pyszne słodkie bułki z jagodami to był punkt obowiązkowy, gdy tylko zaczynał się sezon na te owoce. A że pokrywał się on z wakacjami, to wspomnienia są podwójnie słodkie 😄 Ale czasy się zmieniają i dziś, zamiast klasycznych pszennych wypieków z owocami postawiłam na ich bardziej białkową wersję - półtłusty twaróg i skyr naturalny mogą być doskonałą bazą pod proteinowe jagodzianki. Jagodzianki proteinowe - przepis na 5szt. Do przygotowania jagodzianek będą Ci potrzebne: 250g twarogu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.