Przepis na : deser
Jagodzianki to smak dzieciństwa. Pyszne słodkie bułki z jagodami to był punkt obowiązkowy, gdy tylko zaczynał się sezon na te owoce. A że pokrywał się on z wakacjami, to wspomnienia są podwójnie słodkie 😄 Ale czasy się zmieniają i dziś, zamiast klasycznych pszennych wypieków z owocami postawiłam na ich bardziej białkową wersję - półtłusty twaróg i skyr naturalny mogą być doskonałą bazą pod proteinowe jagodzianki. Jagodzianki proteinowe - przepis na 5szt. Do przygotowania jagodzianek będą Ci potrzebne: 250g twarogu ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...