Przepis na : śniadanie
Wakacje zawsze kojarzą mi się z wypadami nad morze - ze znajomymi na plażę czy z rodziną na spacery... Za dzieciaka każda taka wycieczka łączyła się zazwyczaj z czymś słodkim, lodami albo goframi. Zwłaszcza te drugie do dzisiaj wspominam cieplutko 😄 Przez pewien czas, odkąd musiałam zacząć unikać pszennej mąki, gofry pozostawały w strefie wspomnień, ale przecież dla chcącego nic trudnego, wystarczy trochę pokombinować, np. zamienić mąkę pszenną na owsianą ( gofry owsiane ), mieszankę orkiszowo-migdałową ( ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...