Przepis na : śniadanie
Gofry najczęściej przygotowujemy z mąki pszennej i jemy na słodko - jako dziecko sama chętnie się nimi objadałam 😄 Dziś jednak chętniej sięgam po mąkę owsianą, z której też wychodzą pyszne gofry, które można zjeść na słodko, ale też doskonale nadają się do podania na wytrawnie. Dodatki do gofrów możecie dobierać dowolnie w zależności od tego co lubicie i na co akurat macie ochotę - na śniadanie świetnie sprawdzą się w wersji wytrawnej (np. z jajkiem sadzonym ), a na podwieczorek słodkiej, choćby z domowej roboty dż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...