Przepis na : śniadanie
Gofry to przekąska, którą kojarzymy z czymś słodkim - nic dziwnego, zazwyczaj jadamy je z dżemem, bitą śmietaną i owocami czy słodką polewą. Pamiętam jako dziecko zawsze jak jechałam z rodzicami nad morze to obowiązkowym punktem spaceru był gofr z bitą śmietaną i polewą karmelową. Słodkie do potęgi, nie dało się zjeść więcej niż jednego, a i to czasem z trudem. Dzieckiem do prawda już dawno nie jestem, ale do gofrów nadal mam słabość. Tym razem jednak przygotowuję je po prostu w domu i raczej ze zdrowszymi doda... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...