Przepis na : śniadanie
Jajka faszerowane dobre są przez cały rok. Możemy faszerować je niemal dowolnie - serem, pieczarkami, szynką, burakami... W zasadzie niemal zawsze wystarczy to, co akurat zalega nam w lodówce. Dlatego przygotowując jajka faszerowane na Wielkanoc lubię je nieco wyróżnić i np. przygotować jajka marmurkowe . Lub - tak jak tym razem - fioletowe. Fioletowe jajka faszerowane - przepis Do przygotowania jajek będą Ci potrzebne: 5 jajek, 50g wędliny drobiowej, 2 rzodkiewki, 1/2 łyżeczki tartego chrzanu, 2 łyżki majonezu... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...