Przepis na : obiad
Curry to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni indyjskiej, znana już na całym świecie. Odmian curry jest bez liku - ostre, łagodne, wegetariańskie lub z mięsem czy rybą. Ja dziś postawiłam na curry z dużą ilością białka, dodałam więc ciecierzycę, tofu i filet z kurczaka. Curry z ciecierzycy z tofu i kurczakiem - przepis Do przygotowania curry będą Ci potrzebne: 600g filetów z piersi kurczaka, 240g ciecierzycy konserwowej, 150g tofu, 100g cebuli, ząbek czosnku, 250g cukinii, łyżka żółtej pasty curry, ły... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...