Bezglutenowe donuty migdałowe z borówkami

Bezglutenowe donuty migdałowe z borówkami

Bezglutenowe donuty migdałowe z borówkami

Donuty, czyli amerykański pączki, różnią się od naszych rodzimych przysmaków brakiem nadzienia i charakterystyczną dziurką pośrodku, która nadaje im kształt oponki. Ciastko polewane jest dużą ilością lukru, czekolady lub innej polewy i ozdabiane różnorodnymi posypkami. Pierwsze wzmianki o donutach pochodzą z początku XIXw. z Nowego Jorku. Prawdziwą popularność zyskały jednak w latach 50. ubiegłego wieku, gdy otwarta została pierwsza w pełni im dedykowana restauracja - "Dunkin' Donuts". Co ciekawe marka ta próbow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.