Barszcz biały to jedna z tradycyjnych zup podawanych na Wielkanoc. U mnie w domu zupę przygotowuje się na domowym zakwasie z dodatkiem białej kiełbasy. Wyjątkowego smaku barszczowi możemy nadać używając nie tylko białej, ale i wędzonej kiełbasy. Barszcz biały z białą i wędzoną kiełbasą - przepis na 8 porcji Do przygotowania barszczu będą Ci potrzebne: 300g białej kiełbasy, 300g wędzonej kiełbasy, 300g ziemniaków, 4 marchewki, 2 pietruszki, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 300g pieczarek, 2 łyżki tartego chrzanu, 3 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...