Zdradzę Wam dzisiaj kolejny przepis na pyszną, warstwową sałatkę. Składa się głównie z ryżu, jajek, tuńczyka, żółtego sera, kukurydzy i szczypiorku. Chyba ze względu na ten intensywny zielony kolor szczypiorku zawsze jawi mi się ona jako sałatka wiosenna :) Jest łatwa w przygotowaniu, smaczna i ładnie się prezentuje. Składniki: 200g ryżu (użyłam Parboiled Britta ), 2 puszki tuńczyka w wodzie, 4 jajka ugotowane na twardo, 200 g żółtego sera w kostce, puszka kukury... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...