Groszek ptysiowy do zup

Groszek ptysiowy do zup

Groszek ptysiowy do zup

Lubicie dodawać groszek ptysiowy do zup? Gdy spróbujecie tego domowego, już nigdy nie zechcecie go kupować. Nie smakuje chemią, nie jest za słony – za to jest cudownie chrupiący na brzegach, a pulchny w środku. Zrobimy go w czasie, gdy zupa się gotuje. Jeśli zaś nie macie czasu można przygotować go nawet dzień czy dwa wcześniej – szczelnie zamknięty może nawet tydzień czekać, aż najdzie nas ochota na zupę. Ja najbardziej lubię świeżo upieczony, gdy jest jeszcze ciepły. Groszek ptysiowy szczegó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
domowacukierniaewy.blox.pl, 19 maja 2014 19:14:52

No proszę, świetny dodatek do zup w domowej wersji, wiem co jem

Ladylaura., 19 maja 2014 22:01:26

Jest uroczy ,piękny.

Inspirowane Smakiem, 20 maja 2014 08:16:14

Genialny pomysł, uwielbiam groszek ptysiowy

Dzikowiec, 20 maja 2014 10:19:43

Robię bardzo podobny i przyznam, że jest o niebo lepszy od tego ze sklepu

zjedz_mnie, 20 maja 2014 10:20:46

Domowe to domowe, to nie podlega żadnej dyskusji

wenus-lifestyle, 20 maja 2014 12:14:31

Pyszny dodatek, chociaż pewnie ja bym zjadła przed zupą
wenus-lifestyle

Ciachomania, 20 maja 2014 12:27:59

Pyszny! Od tej pory nie będę kupować, tylko piec domowy

DżemDżus, 20 maja 2014 12:30:04

Piękny ci wyszedł, taki równiutki, pulchniutki i rumiany. Nadaje się to tylu przepysznych zup kremów, które grzech by było skazić kupnym groszkiem. Dzięki wielkie za inspirację.

JustInka, 20 maja 2014 15:15:32

No kochana przyznam się do czegoś. Nigdy nie lubiłam groszku ptysiowego, ale może taki własnoręcznie zrobiony byłby dobry

Natalia, 20 maja 2014 16:10:33

Ja za kupnym też nie przepadałam – taki ma zupełnie inny smak

Anita, 20 maja 2014 18:54:19

Czasem kupuję – ale zaprzestane, bo wygląda cudownie a i w smaku pewnie o niebo lepsze:)

napiecyku, 20 maja 2014 23:53:06

Lubię taki groszek do zup-kremów, moi domownicy nie wiedzieć czemu nie przepadają za nim )

Królowa Karo, 21 maja 2014 01:25:10

Kurcze, kupuję zawsze taki groszek i jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, że można go zrobić samemu. Muszę spróbować.

Łucja, 21 maja 2014 11:53:42

Taki domowy najlepszy śliczne kuleczki!

Iza, 21 maja 2014 12:11:18

o proszę nie pomyślałabym o zrobieniu domowego