Przepis na : sałatka
GLONY NORI - algi morskie stanowiące niezastąpiony składnik kuchni japońskiej. Spożywanie ich często kojarzone jest też z kuchnią wegetariańską albo makrobiotyczną. Są cenione nie tylko za wartości odżywcze i smakowe, lecz także za niski stopień przetworzenia. Stanowią źródło wielu składników odżywczych. Na szczególną uwagę zasługuje zawartość wapnia, żelaza i jodu. Dodatkowo glony zawierają mnóstwo witamin: A, K, C, E, PP oraz witamin z grupy B, a także duże ilości błonnika pokarmowego. Taką oto sałatkę... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...