Składniki: bakłażan (1/2 szt.) pomidory (2 szt.) pieczarki (10 dag) zielone oliwki (10 szt.) czosnek (3 ząbki) oliwa z oliwek bazylia woda Czas przygotowania: 35 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Bakłażana rozcinamy wzdłuż na pół. Połowę bakłażana kroimy w jak najcieńsze i jednocześnie jak najdłuższe paski. Solimy i odstawiamy a kilka minut. Paski bakłażana gotujemy na parze przez ok. 20 min. Pieczarki myjemy kroimy i smażymy na rozgrzanej oliwie. W trakcie smażenia dodajemy wyciśnięty czosnek, oliwki oraz só... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...