Lasagne ze szpinakiem

Lasagne ze szpinakiem

Składniki: sos czosnkowy szpinak (45 dag) pieczarki (5 szt.) makaron do lasagne (14 płatów) sól pieprz oliwa Czas przygotowania: 50 min Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Najpierw zajmujemy się szpinakiem. Tym razem użyłam mrożonego, ale preferuję świeży. Tak więc rozmrażamy szpinak na patelni lub jeśli jest świeży, to kroimy go na drobne kawałki i dusimy z odrobiną wody. Obieramy i kroimy pieczarki. Dodajemy do szpinaku. Szpinak dusi się na patelni, a my w tym czasie przygotowujemy sos czosnkowy. Kiedy sos jest już...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Weganka Gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szpinak, sosy, makaron, makarony, lasagne, sos czosnkowy, pieczarki, makaron ze szpinakiem, sos do makaronu, lasagne ze szpinakiem, zapiekanki, zapiekanka, makaron z pieczarkami, pieczarki w sosie, makaron z patelni

Inne przepisy z Weganka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.