Można śmiało powiedzieć, że potrawy oparte na śledziu to nasza specjalność narodowa. Pojawiają się na naszych stołach zarówno na co dzień, jak i od święta. Śledzie w śmietanie, po kaszubsku, smażone czy w oleju - każdy ma swojego faworyta. Ze śledziami jednak bywa różnie. Jedni […] Artykuł Śledzie po litewsku pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni .

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...