Składniki: 6 jajek na twardo farbki spożywcze - jedna kropla lub dwie pożądanych kolorów, a także wode do rozcieńczania 1 łyżka majonezu wymieszanego z czosnkiem(nie pisze ile czosnku ,bo to każdy indywidualnie do swego smaku daje) Żelatyna pół łyżeczki - przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dwa ostre cienkie rurki do cięcia twardo jajko do (1) wielkości tęczówki, oraz (2) do wielkości źrenicy. Dobra pędzel do malowania barwnikow spożywczych Pędzelek do żelatyny Wykonanie Większą rurka do tęczówki ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..