
Składniki Bardzo smaczna przekąska, którą bardzo łatwo przygotować. 1 średnia kapusta biała 2 łyżeczki sól 1 łyżeczka olej roślinny 2-3 łyżeczki ocet probiotyczny np. . tutaj marchew 1,5-2 kg marchew 1 główka czosnku ostra papryka – opcjonalnie przyprawy do marchwi w języku koreańskim kupna ,lub własnej roboty 2 łyżki olej słonecznikowy 2 łyżeczki sól Do marynaty: 1 litr woda 0,5 szklanki (90 g) cukru 0,5 szklanki (80 ml) olej roślinny 2 łyżki sól 1 liść laurowy 1/3 szklanki (65 ml) ocet probioty... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..