Utop...parówkę. Czeskie UTOPENCE.

Utop...parówkę. Czeskie UTOPENCE.

Utop...parówkę. Czeskie UTOPENCE.

Wertuję stare numery jednego z kobiecych miesięczników. Zwykle nie mam na to czasu, ale..Dziś jakimś cudem znalazłam chwilkę, gdy ze stołu w kuchni spozierała na mniezadbana pani ze śnieżnobiałym uśmiechem.Moda, uroda, reportaże, porady prawne, domowe tylko przeleciałam wzrokiem,który łapczywie pochłaniał jedynie obrazki. Stop. Dział kulinarny.No, to mogę się zagłębić dokładniej. Nie, nie, to też nie, a może to?Hm, ciekawe, ale nie dziś, zdecydowanie za mało czasu.Wybrzydzając, wydziwiając... tak! To jest św... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

parówki, ryby, ogórki, wegetariańska, ryba, słoik, ogórek, wegańskie, cebula, kiełbaski, ciekawe przepisy, papryka, ogórki konserwowe, deser, desery, torty, tort, ciasto, kiełbasa, ryba w ciescie, zakąski, przekąska, marynaty, przekąski, przystawki, czosnek, cukier, drobiowe, kiełbasa w słoikach, ciasto z bezami

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Majana, 21 kwietnia 2012 09:53:47

hehe;D Niezłe.Nie znałam takich paróweczek :)Pozdrowienia

Osia, 21 kwietnia 2012 10:27:01

A ja znam ów przysmak, bo mieszkam 700 metrów od granicy czeskiej:)Z tym że czesi mają do tego parówki grube i króciutkie, z grubo mielonego mięsa i kawałkami słoniny;)

Osia, 21 kwietnia 2012 10:32:25

P.s Ogólnie nasi południowi sąsiedzi lubują się w topieniu różnych rzeczy w occie. Jest on właściwie w każdej sałatce(niestety), ale i topią w mocno przyprawionej zalewie octowej ser pleśniowy! Brzmi strasznie, ale jest całkiem niezłe;)

kulinarne-smaki, 21 kwietnia 2012 16:06:11

no ciekawe te parówki

polypop, 21 kwietnia 2012 16:54:15

To sie nazywa niezwykła parówka :)<a href="http://codziszjemnasniadanie.tumblr.com/>Co Dziś Zjem Na Śniadanie?</a>

niebochce, 21 kwietnia 2012 20:26:21

fajny pomysł, ale niestety chyba z sojowej takie cuda nie wyjdą :P.

Monika, 21 kwietnia 2012 21:51:51

Dokładnie w ten sam sposób czytam "prasę kobiecą" :)

mania179, 21 kwietnia 2012 23:16:37

Pomysł fajny, ale kurczę nie wiem, czy bym się skusiła, bo generalnie niezbyt mięsna jestem ;-)

Madzialena, 22 kwietnia 2012 11:08:58

Ciekawy pomysł strasznie ale chyba nie dla mnie :) Byłam wielokrotnie w Czechach, jadałam w różnych ciekawych miejscach ale z tym przepisem się nigdy nie spotkałam :)

Avelina, 22 kwietnia 2012 18:30:47

Ciekawy pomysł na przekąskę :)

Kuchnia Gosi, 22 kwietnia 2012 21:48:12

Nigdy nie spotkałam się z tym przepisem, ale chętnie wypróbóję, ostatnio robiłam parówki nadziewane serem, owinięte cienkimi plastrami boczku i lekko zapieczone, również polecam, jak dla mnie najlepiej sprawdzają się parówki wieprzowe Pikok z Lidla, pozdrawiam

Natalia, 23 kwietnia 2012 03:22:23

Nazwa niezbyt optymistyczna, za to smak musi być ciekawy :)

Joanna Skoraczyńska, 23 kwietnia 2012 16:28:39

Uwielbiam utopence, choć najlepiej smakują w Pradze ;-)

burczymiwbrzuchu, 25 kwietnia 2012 01:10:46

Super, można powiedzieć, że to hot dog z parówki (zamiast bułki :)

Szarlotek, 25 kwietnia 2012 20:50:41

Bardzo treściwa propozycja i jaką okraszona historią :)

pepa w kuchni, 27 kwietnia 2012 15:30:18

Pierwszy raz widzę taki sposób na parówki:)

chantel, 3 maja 2012 17:56:35

bardzo dawno temu zapisałam sobie przepis na utopence i do tej pory się wahałam, czy to w ogóle smaczne będzie...po takiej rekomendacji już nie mam wątpliwości :)

Viola, 4 maja 2012 11:00:40

Rewelacyjny sposób na parówki!! Jak ładnie się prezentują, wykorzystam przy następnym party :)

dobrazagrycha, 25 maja 2012 14:18:08

No no, na zagrychę świetne!