Kiedy wracam zmęczona po ciężkim dniu, nie mam głowy doogromnego gotowania. Zbyt dużo garów do zmywania, zbyt mało czasuna kombinowanie.Książki chodzą ze mną wszędzie, nawet do kuchni, w ramach przypomnienia,że muszę minimalizować swoje pragnienia na dłuższe chwile w kuchennym raju. Jednak, pomimo takiego czasowego dyskomfortu, zawsze znajdę te kilka minut,inaczej nie byłabym sobą! Miałam więc ochotę. Na co? Hm... Otworzyłam lodówkę i sprawa sama sięrozwiązała. Resztka sosu tzatziki z przepisu Grażynki (GRAŻYNA... czytaj dalej...
zupełnie nie pamiętam kiedy jadłam smażony camembert! ale mi apetytu narobiłaś!
Ach, uwielbiam. Ostatnio taki camembert często gości na moim stole, i chyba szybko to się nie zmieni. Uwielbiam ten smak gorącego, ciągnącego się sera...
Uwielbiam! Smażony ser jest jest pyszny. A i sosik idealnie do niego pasuje :)
Mogłabym jeść codziennie taką kolację. Szkoda, że dobre rzeczy wchodzą w biodra :Dpozdrawiamy serdecznieTapenda
ser ten lubię ,ale nie jadam czesto , za to mój brat potrafi wziąść do ręki i zjeść od razu cały krążek !;p
Od camemberta jestem uzależniona. Smażony to istne niebo w gębie, choć ja bardziej gustuję w słodkiej wersji tego dania np. z żurawiną lub konfiturą z wiśni. Buziaki
Karmel-itko,Podobnie jak Marta bardzo lubię smażonego camemberta z żurawiną, choć z sosem też go czasami jem. I też jest to sos tzatziki, gdyż jest to bardzo smaczne danie w jednej z warszawskich, popularnych restauracji.Serdecznie Cię pozdrawiam,E.
Mm uwielbiam smażonego camemberta ;) a tzatzikami nigdy nie jadłam, ale wyglada kusząco ;)Pyyyszności!Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)
no, szkoda... ale co się tam całe życie tym przejmować?raz nie zawsze!
taak? a nie wiedziałam,,że stanowi popularne danie.no, proszę.
To dobrze, że mimo zmęczenia gotujesz sobie ! Pyszne danie i miło mi, ze zrobiłaś tzatziki z mojego przepisu :)
Oj jak ja uwielbiam smażony camembert *__* Najbardziej w wersji z orzechami i miodem lub z konfiturą, ale taki też musi być bardzo smakowity :) A tak poza tematem - dobrze widzę, Karmelitko, że uczysz się jeszcze w szkole? :> Czyżbym znalazła kolejną młodą kulinarną bloggerkę? :> Pozdrawiam! Nashelly, gingerbreath.blox.pl
Szybki pomysł na coś pysznego, w tym tygodniu Pascal i Okrasa też proponują camembert, pieczony i panierowany, chyba się również skuszę:)