PIEROGI Z SOCZEWICĄ, BIAŁYM SEREM I MIĘTĄ.

PIEROGI Z SOCZEWICĄ, BIAŁYM SEREM I MIĘTĄ.

PIEROGI Z SOCZEWICĄ, BIAŁYM SEREM I MIĘTĄ.

Upaćkana mąką wszędzie, gdzie się da, ubrana w swój ulubiony fartuch, stoi skupiona przy blacie i lepi pierogi. Zwinnymi palcami skleja brzegi, układa gdzieś z boku i bierze się za kolejną partię. Poprawia siwą od mąki dłonią okulary na nosie. W garze bulgocze woda. A ja wyjadam farsz, kiedy nie widzi. Lepić pierogi nauczyłam się niedawno, zaledwie trzy lata temu. Do tego czasu mistrzynią w ich robieniu była moja Babcia, ale też dawno ich nie robiła, nie wiedzieć dlaczego. Najukochańsze? Ruskie, ale ogólnie mog... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser biały, ryby, pierogi przepis, pierogi, mąka, ciasto, ryba, wegańskie, deser, desery, torty, tort, ryba w ciescie, zielona soczewica, wegetarianskiego, warzywa, jogurt, kremowa, jajko, jogurtu, surówka, wegetariańska, krem, jajka z farszem, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasta z kremami, ciasto z bezami, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto z kremem

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marcelina, 1 czerwca 2014 05:31:20

Pierogi z surówką i jogurtem -och, smaka narobiłaś ogromnego! :) Tylko ja strasznie nie lubię ich lepić, po 10 sztukach mam już dość :))

Karmel-itka., 1 czerwca 2014 11:12:26

Ja znów bardzo lubię lepić, ale wychodzą mi takie jakieś koślawe... :p