KORZENNE CIASTO DYNIOWE Z NUTELLĄ.

KORZENNE CIASTO DYNIOWE Z NUTELLĄ.

KORZENNE CIASTO DYNIOWE Z NUTELLĄ.

Wieczorne szare niebo. Wiatr porusza liśćmi na chodniku, już prawie wszystkie spadły z drzew. Nagie konary strasząprzechodniów swoją surowością, zimnem i nieżyczliwością. Słychać wrzaski wron i kruków. Odgłosy jesieni.Idę opustoszałą już ulicą. Jest dziwnie cicho, tak głucho. Charakterystyczny zapach dymu, podobny jak zimą, lecz brak tej śnieżnej wilgoci.Budzą się wspomnienia. Zawsze, kiedy tuliłeś mnie, przychodząc wieczorem, pachniałeś tym dymem i jesiennymiliśćmi. Tęsknię za tym zapachem pomieszanym z wonią... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Judyta Wróblewska, 1 listopada 2013 14:14:28

Korzenne ciacho. Mmm pychota! :)

basinepichcenie, 1 listopada 2013 16:42:00

Ależ ono musi smakowac. Połączenie granatu z czekoladą, czystego, bez pieczenia, jest obłędne. A takie ciasto... to już musi być wyższa szkoła kucharzenia, a raczej smakowania.

Karmel-itka., 1 listopada 2013 16:59:48

w cieście nie ma granatu... chyba nie do mnie miał trafić ten komentarz :p

Kinga Kornacka, 1 listopada 2013 20:19:39

Takie wilgotne, korzenne ciasta są najlepszym wyborem podczas takiej aury za oknem :)

Wiewióra, 2 listopada 2013 08:41:16

u mnie też zagościło to pyszne ciasto :) jednoczę się w wypieku :)

babka z rodzynkiem, 3 listopada 2013 13:03:37

Bardzo fajny przepis, koniecznie zapisuję go do zrobienia:-)