Przepis na : deser
Tapioka. Do tej pory tajemnicza i nieznana mi pozycja w kulinarnym asortymencie.Jednak już ją poznałam. W smaku niedawno, na spotkaniu z blogerką Kasią(W Krainie Smaku), kiedy to uraczyła mnie kisielem o smaku czarnego Frugo.Właśnie z owej tapioki ten kisiel był.Dziś zapoznałam się z nią jeszcze dokładniej. Odkryłam jej zachowania podczas obróbki,sprawdziłam jak się z nią obchodzić i czymże właściwie ona jest, ta tajemnicza tapioka.No tak, tapioka to, tapioka tamto. Jednakże, z teoretycznego punktu widzenia to nici... czytaj dalej...
Nigdy nie jadłam tapioki, ale z chęcią spróbuję. Wygląda zachęcająco, zwłaszcza z takimi kokosowymi dodatkami...
Choć nie ma u mnie w domu alergików ( całe szczęście ) to ja bardzo często używam tapioki zamiast mąki:-). Owe kuleczki mielę w młynku do kawy na proszek przypominający mąkę:-)Deser wygląda pysznie:-)
Apetyczny deser. Tapioka robi się w Polsce coraz bardziej popularna głównie za sprawą bubble tea. Ja osobiście częściej używam mąki niż kuleczek.