
Buraczki – zmora dzieciństwa. Jednak z biegiem lat, człowiek tęskni za smakami, które przypominają mu dziecięce lata. Ostatnio przygotowałam sałatkę ze szpinakiem i ugotowanych buraczków. Całość posypałam pokruszonym serem pleśniowym (kozim) i polałam sosem musztardowo-miodowym. Składniki na 2 porcje: 2 garście świeżego szpinaku 4 średniej wielkości buraki 100 g sera koziego (pleśniowego) sól, pieprz sos 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardowy francuskiej 1 łyżeczka miodu Buraki umyć, odciąć końcó... czytaj dalej...

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...
Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)