Sałata lodowa z rzodkiewką, przyrumienionymi płatkami migdałowymi, jajkiem i sosem koperkowym to pomysł na śniadanie lub późną kolację. Poniższa sałatka idealnie smakuje i uwierzcie mi na słowo, że czasami najprostsze połączenie smaków potrafi zaskoczyć :) Składniki na 2 duże porcje: 4 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek rzodkiewki 1/2 główki małej sałaty lodowej sos koperkowy 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu posiekany koperek sól, pieprz do dekoracji kiełki, np. lucerny lub świeży koperek pła... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)