Kutia to tradycyjna przekąska, która powinna znaleźć się na wigilijnym stole. Prosta do przygotowania i bardzo słodka. Kutia zwyczajowo jest przyrządzana z obłuszczonej, gotowanej pszenicy, zmielonego maku i dużej ilości posiekanych bakalii (orzechów oraz rodzynek). Jeżeli uwielbiacie masę makową to kutia przypadnie Wam do smaku 😊 Składniki na porcję dla 4-6 osób: 1 szklanka pszenicy (200 g) 1 szklanka maku (160 g) 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru wanilinowego 1/2 szklanki rodzynek... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)