Pierogi srokate – kuchnia podkarpacka
Pierogi srokate – kuchnia podkarpacka
Pierogi srokate - kuchnia podkarpacka Podkarpackie pierogi srokate przypadną do gustu wielbicielom kapusty kiszonej w delikatnym wydaniu. Farsz do pierogów przygotowany jest z obgotowanej kiszonej kapusty i twarogu. Pomijając skwarki, danie jest postne i lekkie. Kiszona kapusta jest wyczuwalna, ale po obgotowaniu jest miękka i niezbyt kwaśna, a twaróg sprawia, że całość ma delikatny smak. Nazwa pierogów zapewne pochodzi od dwukolorowego (srokatego) farszu, ale o szczegóły trzeba zapytać panie z Koła Gospod... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Warto przeczytać

Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, kapustą, kapusta kiszona, twaróg, ciasto, ser biały, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka z farszem
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję