Cynamonowiec zawijany – kuchnia podkarpacka

Cynamonowiec zawijany – kuchnia podkarpacka

Cynamonowiec zawijany – kuchnia podkarpacka

Cynamonowiec zawijany - kuchnia podkarpacka Drożdżowe ciasta to niemal symbol domowego ciepła i rodzinnej atmosfery. Podkarpackie gospodynie od pokoleń pieką je z okazji świąt, ale i przy niedzieli. Najprostszą wersją drożdżówek są te, pieczone na blaszce bez żadnych dodatków. W wersji na bogato piecze się drożdżówki warstwowe z makiem czy orzechami. A gdzieś po środku są przepyszne drożdżówki zawijane. W całej Polsce najpopularniejsze są zawijane makowce. Jednak na północy Podkarpacia lasowiackie gospodynie zawij... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drozdzowka, drożdżówki , mak, roladki, ciasto drożdżowe, warstwowa, makowce, drożdżowe, bez pieczenia, ciasto na niedziele, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, ciasto ucierane , ciasto kakaowe

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.