Zielona zupa paprykowa

Zielona zupa paprykowa

Zielona zupa paprykowa

Pyszna, sezonowa zupa paprykowa. Składniki: 8 szklanek wywaru warzywnego, 5 zielonych papryk, 1 łyżka smalcu, 1 cebula, 1 woreczek ryżu, 1 szklanka śmietany, natka pietruszki, sól do smaku. Wykonanie: Ryż ugotować w wywarze warzywnym. Papryki oczyścić z nasion, pokroić, wypłukać i posiekać blenderem, następnie usmażyć z cebulą na smalcu. Włożyć do wywaru z ryżem zaciągnąć śmietaną, posolić do smaku i posypać natką pietruszki. Zupa wyśmienicie smakuje podana również z upieczonym kurczakiem.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, zupa, papryka, kurczak, zupa warzywna, kurczak z ryżem, kurczak z papryką , paprykowy kurczak na ryżu

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.