Ekspresowa, smaczna i co najważniejsze zdrowa! Polecam syrop z czarnego bzu „ Premium Rosa ” Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej, 2 szklanki mleka, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, sól do smaku, syrop z czarnego bzu. Wykonanie: Mleko zagotować z cukrem i masłem i szczyptą soli do smaku. Następnie połączyć kaszę z gorącym mlekiem, pomieszać , przykryć i ugotować na wolnym ogniu. Gorącą lub przestudzoną kaszę polać słodkim syropem klonowym lub innym koniecznie domowej roboty. czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com