Połączenie dwóch pysznych polskich warzyw sezonowych- buraka i kapusty! Wszystko w jednym garnku :) pycha! Składniki: 2 marchewki, ½ selera, 1 cebula, 20 dag buraczków ćwikłowych, ½ główki kapusty, 2 łyżki smalcu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ziele angielskie, sól do smaku, pieprz do smaku, szczypior, 1 ½ litra wody. ziemniaki Wykonanie: Z marchewki, selera, cebuli ugotować wywar z przyprawami i solą do smaku. Kapustę poszatkować, przysmażyć na smalcu, dodać do odcedzonego wywaru razem ze startymi burac... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com