Fasolka szparagowa z kurkami na maśle

Fasolka szparagowa z kurkami na maśle

Fasolka szparagowa z kurkami na maśle

Połączenie sezonowych grzybków i młodej fasolki- podsmażone na maśle z dodatkiem czosnku. Palce lizać ! Składniki: 15 dag suszonych kurek, ½ kg fasoli szparagowej, 1 cebula, 2 łyżki masła, ½ łyżeczki tymianku, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz. Wykonanie: Kurki opłukać, zalać czysta wodą i moczyć przez kilka godzin lub pozostawić na noc. Natomiast kurki świeże smażyć bezpośrednio. Fasolkę umyć, zalać ½ litra osolonej wody i gotować 15 minut. Osaczyć i przelać zimną woda. Cebule i czosn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, kurki, fasolka, fasola, fasolka szparagowa

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.