Ryba po grecku

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Święta coraz bliżej. Jutro Wielki Piątek, na ten dzień polecam pyszna rybkę z warzywami.  SKŁADNIKI: 80 dag filetów z mintaja lub dorsza (świeżych lub mrożnoych), 2 jajka, bułka tarta, 4 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 korzenia selera, 1 cebula, 1 por, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka cukru, 300 ml wody, 1 puszka koncentratu pomidorowego, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Mrożone ryby rozmrażam i osuszam ręcznikiem papierowym. Ryby kroję na kawałki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba po grecku, ryba, warzywa, tarta, mielone, przepisy na święta, jajko, papryka, marchewka, seler, bułki, por , zupa pomidorowa, pieczywo, dorsz, wielkanoc, mielone z warzywami, ryby na święta, ryby smażone, tarta na słodko, jajka na święta

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.