Składniki: 1 kg śledzi świeżych niesolonych 3 szklanki wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 3 łyżki cukru 10 ziaren ziela angielskiego 5 liści laurowych łyżeczka gorczycy 3 łyżki oleju Do nadzienia: papryka konserwowa ogórek konserwowy patisony konserwowe czerwona cebula pokrojona w ósemki Z wody i octu gotujemy zalewę - dodajemy sól, cukier i przyprawy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Śledzie oczyszczamy i dodajemy do zimnej zalewy. Odstawiamy w zimne miejsce na 3 – 4 dni. Po tym czasie dodajemy do zalewy olej. Z ta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...