Awokado doskonale nadaje się na pasty, zawiera zdrowy tłuszcz, jest on tak samo przyswajalny jak masło. Jest polecane między innymi dla osób z miażdżycą, stłuszczeniem wątroby, nadciśnieniem... Poza tłuszczami jednonienasyconymi, zawiera witaminy: A, B1, B2, C, E, PP, K i H, kwas pantotenowy, oraz : wapń, potas i fosfor. To tak pokrótce o właściwościach :) Dojrzałe awokado jest mięciutkie, aby nie ściemniało skrapiam go sokiem z cytryny. Można zrobić pastę z całych jajek i smarować nią kan... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować dla swoich bliskich. Moja kuchnia łączy tradycję z nowoczesnością , Jest smacznie, kolorowo i pachnąco:)