Pizza domowa nie ma sobie równych. Zachęcam do samodzielnego pieczenia, dodatki dobieramy według własnego smaku. Tym razem z tuńczykiem, oliwkami i zieloną cebulką. Wyszło przepysznie :) ciasto 350 g mąki pszennej typ 0 5 g suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 i 1/2 łyżeczki soli 30 ml oliwy z oliwek około 250 ml ciepłej wody Pół łyżeczki młodego jęczmienia Łyżeczka ulubionych ziół sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu dodat... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować dla swoich bliskich. Moja kuchnia łączy tradycję z nowoczesnością , Jest smacznie, kolorowo i pachnąco:)