Żeberka wieprz. z grilla w glazurze ostro-słodkiej i pyszne zapiekane z oliwą i czosnkiem pomidorki San Marzano

Żeberka wieprz. z grilla w glazurze ostro-słodkiej i pyszne zapiekane z oliwą i czosnkiem pomidorki San Marzano

Żeberka wieprz. z grilla w glazurze ostro-słodkiej i pyszne zapiekane z oliwą i czosnkiem pomidorki San Marzano

Żeberka stoją w pierwszej top 3-ce najpyszniejszych i najczęściej przygotowywanych potraw/mięsiwa na grillu i całkowicie zasłużenie. Aby były naprawdę rewelacyjne, potrzebują czasu, więc nie grillujemy ich "na szybko". Żeberka grillujemy indirect, czyli nie bezpośrednio nad źródłem żaru/ciepła lecz obok. Proces grillowania odbywa się przez 2,5 godziny i trzeba pod koniec kilka razy je nasmarować glazurą i kilka razy obrócić. Jest to więc zajęcie dla pasjonatów grillowania i dla tych co mają czas. Mooooożna os... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję