Makaron razowy w sosie gorgonzola ze szparagami i grzybkami mung
Makaron razowy w sosie gorgonzola ze szparagami i grzybkami mung
Danie dla miłosników serów pleśniowych. Nie jest dietetyczne, ale niewątpliwie pożywne i zawiera w sobie dość dużo zdrowia. Zastąpienie zwykłego makaronu ciemnym makaronem razowym dodaje mu plusów. Do tego bardzo zdrowe grzyby Mun. Szczerze mówiąc ten makaron nie smakuje gorzej niż zwykły makaron pszenny, a wręcz nie zauważyłam nawet różnicy. SKŁADNIKI na 2 osoby 200 g surowego razowego makaronu spagetti (może być inny np. penne) 100 g sera pleśniowego Gorgonzola lub innego niebieskiego 100 g gęstej śmietany, g... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry
Autor
Samira.nl
Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makarony, makaron, ser, grzyby, szparagi, ser pleśniowy, sosy, zielone szparagi, sałata, roszponka, makaron z serem, kluski, rukola, spaghetti, dietetyczne , penne, dietetycznie, szpinak, dekoracje, sos do sałaty, kasza, ser biały, sos do makaronu, sos z grzybów , dania z makaronem, makaron penne, dania dietetyczne, makaron ze szpinakiem
Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry
Dodaj komentarz