Domowy Durum Doner Kebab- oryginalny moczony w mleku

Domowy Durum Doner Kebab- oryginalny moczony w mleku

Domowy Durum Doner Kebab- oryginalny moczony w mleku

Tym razem nic nadzwyczajnego a wszystkim już chyba dobrze znany turecki przysmak Dürüm Döner Kebab, a w zasadzie skoro to turecki przepis to powinna powiedzieć Kebap bo tak w Turcji się zapisuje... Pozostaje jednak pytanie:ilu smakowało go tak naprawdę w jego oryginalnej wersji.Nie z budki z kebabami której właścicielem jest pan Zbyszek a Bebab z prawdziwego zdarzenia.Bo Döner Kebap to nie ot tak sobie przyprawione mięso zawinięte w placek.Mięso na Donera trzeba na początek marynować w mleku z cebulą dzięki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Autor

Samira.nlSamira.nl

Kocham gotować niebanalnie i stosować oryginalne przyprawy omijając z daleka paczkowane mixy-gotowce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kebab, placki, jogurt, sosy, czosnek, sos czosnkowy, pomidor, czosnkowy, majonez, marynaty, pasta, pasty, mielone, grill, sok, papryka, shoarma, wieprzowina, gyros, ananas, kurczak, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak w marynacie, jak zrobić wodę z cytryna, sos do mielonego , mięso mielone, domowy kebab , kurczak z czosnkiem

Inne przepisy z Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.