Wieniec makowo-orzechowy

Wieniec makowo-orzechowy

Wieniec makowo-orzechowy

Składniki na ciasto: 250 ml mleka30 g drożdży świeżych 600 g mąki55 g cukru szczypta soli60 g płynnego masła1 jajoszczypta zmielonych goździkówMasa orzechowa:120 ml mleka120 g cukru1 łyżeczka cynamonu300 g zmielonych orzechów1 białkoMasa makowa:180 ml mleka60 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu100 g zmielonego maku20 g kaszy manny Zacząć od przygotowania ciasta drożdżowego. 250 ml mleka podgrzać i rozpuścić w nim pokruszone drożdże. Wymieszać z 4 łyżkami mąki i 1 łyżeczką cukru. Rozczyn ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.