Chleb owsiany

Chleb owsiany

Chleb owsiany

Jeżeli zapomni się o dokarmieniu zakwasu,  to trzeba robić chleb na drożdżach.  Ten pochodzi z książki Hamelmana.  Jest smaczny, z lekko słodkawym posmakiem, ale pasuje też to wędlin.  Jak na drożdżowca, to naprawdę dobry,  dość długo świeży i wilgotny.  Polecam.     Składniki: 680 g mąki pszennej chlebowej 230 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g płatków owsianych zwykłych lub górskich 570 g wody 100 g mleka 75 g miodu 75 g oleju 20 g soli 5 g drożdży instant  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.