Przepis na : obiad
Chłodnik wiosenny z botwinką, buraczkiem i jajkiem! W gorące dni, które już nadeszły, najlepiej na obiad smakuje chłodnik z młodej botwinki i buraczków. Chłodnik sam w sobie jest dość lekkim posiłkiem nie ma zbyt dużo kalorii, wszytko zależy od tego jak go przygotujemy czy na śmietanie czy na jogurcie albo na kefirze. Jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Mój chłodnik przygotowałam w light wersji, z przepysznym wkładem i jajkiem na wpół miękkim. Dlaczego? Takie jajko dużo łatwiej organizm trawi, jest mniej ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)